marți, 23 februarie 2010

TVR si filmele sud-coreene

De la sfarsitul anului trecut, postul public de televeziune TVR1 a decis sa difuzeze seriale istorice sud-coreene. Acest lucru a venit ca o binecuvantare pentru mine si ai mei(in special tata ;)) )care am vazut ca in sfarsit banii pe care ii dam la abonament sunt investiti in lucruri care intradevar merita. Seria de filme "... la palat", cum imi place mie sa le zic deoarece toate cele 3 seriale difuzate pana acum aveau un titlu care se termina astfel,sunt extrem de educative si interesante si pot spune ca laud initiativa TVR-ului de a le difuza in locul siropoaselor telenovele sud-americane care isi bateau joc de sentimentul si trairea profunda si speciala care e dragostea promovand curvaraseala, dovedind astfel ca poti face rating(chiar mare) cu seriale educative. De altfel televiziunea publica ne-a obisnuit de la un timp incoace cu lucruri de calitate, emisiuni,filme si reportaje de inalta calitate, lucru care nu face decat sa ne bucure ca in sfarsit platim pt ceva care merita. Jos palaria TVR!
Revenind la serialele coreene, acestea ne fac cunostinta cu o lume plina de mister insa extrem de captivanta in care respectul,loialitatea si credinta sunt valori pentru care oamenii sunt gata sa-si dea si viata. Trist este ca aceste valori sunt foarte rare in lumea moderna, omul contemporan ne mai pretuind aceste traditii stravechi.
Seria ce este difuzata acuma se numeste "Secrete de la palat" sau in titlul original "The great queen Seon Deok . Actiunea se petrece in jurul secolului VII, in timpul celor trei regate (Silla,Baekje si Goguryeo). Filmul a avut un succes enorm in Coreea de Sud obtinand numeroase premii. TVR'ul a inceput difuzarea imediat dupa ce aceasta s-a incheiat in tara de origine. Pentru cei ce iubesc un film de calitate si din care pot invata ceva le recomand cu caldura acest serial. Il puteti urmari de luni pana vineri de la 18.30-19.30 sau in reluare de la 12.45.

Va salut cu stima si respect!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu