miercuri, 24 februarie 2010

Top 10 "Made in Romania"!!!!

Romania este tara tuturor posibilitatilor, asta se stie, iar locuitorii ei au dovedit de-a lungul timpului ca sunt intradevar oameni unici si cu un foarte dezvoltat simt practic. Iata un top 10 ale celor mai importante lucruri asociate cu romanul. Desigur lista poate fi completata sau ordinea alta.

10. Colectiile de farfurii, lingurii- toata lumea are in casa seturi intregi de farfurii, pahare, cesti,lingurite, furcurite etc, dar care majoritatea nu au fost folosite niciodata pentru ca sunt "pentru ocazii speciale" insa acele ocazii nu apar niciodata.

9. Colectiile de bibelouri- unii oameni colectioneaza timbre, monezi, romanul (mai bine zis romancele) colectioneaza bibelouri, Nu cred ca este casa sa nu aiba in vitrina vreo 5,6,10 bibelouri reprezentand diferetii situatii sau animale. Sunt un fel de premii Oscar,primite la diferite ocazii in general de la rude sau prieteni foarte apropiati.

8. Covoarele pe pereti- reprezinta o alternativa ieftina la varuirea casei. Acopera peretii de la un capat la altul ne mai contand faptul ca dezgusta enorm. Cea mai cunoscuta carpeta cred ca este "Rapirea din Serai", daca nu o ai restul nu mai conteaza.

7. Mamaliga- nu stiu daca noi am inventat-o dar cu siguranta noi am adus-o pe noi culmi. Este practic prezenta in tot si toate: expresii, glume, poante etc

6. Tuica- votca romaneasca, are rolul de a-l ajuta pe roman sa treaca peste orice pana la primul sant.

5. Autocompatimirea- daca ar fi proba olimpica am lua aurul de fiecare data. De obicei este in stransa legatura cu boala. Avem un dar de a ne plange ca suntem bolnavi, ca e vai si amar de noi doar pentru a starni compasiunea celorlalti.

4. Goblenurile- sunt in diferite forme, de obicei reprezentari a unor tablouri sau icoane celebre. Femeile deoseori chiorasc de la atat urmarit schemele si gaurile corespunzatoare, insa de dragul artei se fac sacrificii :D

3.Mileurile- jurati-va ca nu aveti sau ati avut vreodata unu in casa. Cel mai adeasea il gasiti pe televizor(mai greu acuma cu astea subitiri :D ) dar si pe mese, in bucatarie, in baie(da ati citit bine). Cel mai popular model este cel cu flori. Sunt inca foarte populare printre babute, epoca lor de varf a fost inainte de 89 cand cu siguranta erau un accesoriu de nelipsit in casa.

2. Salata Boeuf- desi in mod normal se face doar in perioada de iarna, acuma a ajuns sa fie de nelipsit la nicio aniversare si nici carnea de vita nemaifiind obligatorie preferandu'se carnea de pui. Si desigur nicio salata boeuf nu ar fi completa fara maioneza...multa maioneza... foarte multa maioneza...

1. Dacia- probabil cel mai bun prieten al romanului. Este singura masina berlina ce poate fi folosita pe post de camioneta, tractor,minibus(ramaneti surprinsi cati incap), limuzina,masina de curse,jucarie, casa,magazie. Ce mai! Este un panaceu; singura masina care te poti baza ca de duce oriunde pe orice drum, nu conteaza gropi, pietris; o poti repara si singur(nu-ti trebuie decat sarma si niste scule-surubelnita, cleste, patent), nu consuma mult. E masina perfecta. Daca mai spala si mai si calca, nu mai aveam nevoie de sotii :)))

Va salut cu stima!

Un comentariu:

  1. buna faza cu dacia =)) cata dreptate... daca as fi avut sotie as fi lasato pentru o dacie :P

    RăspundețiȘtergere